Appelflappen bakken bij Saartje KDV Flierefluiter 

Op Saartje kinderdagverblijf de Flierefluiter in Bennekom wordt er gewerkt met verschillende thema’s, per jaar zijn dit er ongeveer 10. Dit jaar is er al met een aantal leuke thema’s gewerkt: winter, boodschappen, lente/Pasen, en wie ben ik. Nu is het thema ‘bakker’ aan de beurt!

Alle kinderen van 0 tot 4 jaar worden bij de thema activiteiten betrokken. Zowel de fijne als de grove motorieken gestimuleerd, maar ook de taalontwikkeling en de sociale en emotionele ontwikkeling. 

Momenteel wordt er erg genoten van het thema ‘Bakker.’ De kinderen leren over wat een bakker allemaal bakt in een bakkerij en er worden verschillende knutselactiviteiten georganiseerd. Bij elk thema wordt er door de plaatselijke bibliotheek een boekenpakket aangeboden dat bij het thema past. Tijdens een tafelmoment of speelmoment op de groep lezen de leidsters de boeken voor, want dit is een leuke manier om iets over een thema te leren!  

Bij het thema ‘bakker’ worden de kinderen zelf ook een echte bakkers! Samen met de kinderen zijn er appelflappen gebakken. Stap voor stap word er verteld wat ze gaan doen, en leren ze over de verschillende ingrediënten. De kinderen mogen zoveel mogelijk zelf doen en ontdekken wat ze wel of niet zelf kunnen. Ze mochten zelf proberen om een stuk appel in kleinere stukken te snijden en, alleen of met een leidster, het is iedereen gelukt! Daarna mochten de kinderen zelf hun vulling van appel, kaneel, en rozijnen op het bladerdeeg doen, dichtvouwen en met een vork de randjes dicht drukken. Als laatste zijn de appelflappen ‘geschilderd’ met een ei, zoal een kind dit noemde. Het smaakte heerlijk!