Dansend de dag beginnen bij KDV ‘t Spoor

Op Saartje Kinderopvang locatie ‘t Spoor wordt er elke ochtend met alle groepen een “dansmoment” gehouden. Door de corona maatregelen heeft dit helaas een tijdje stil gelegen, maar nu dat de regels versoepeld zijn, en de kinderen onderling geen afstand meer hoeven houden, is het dansmoment gelijk weer opgepakt. Dit is namelijk een super leuk en gezellig moment waar de kinderen dol op zijn!

Op locatie ’t Spoor is er een grote gang waar graag gebruik van wordt gemaakt, hier is namelijk genoeg ruimte om lekker rond te dansen. Natuurlijk hoort hier muziek bij! Op YouTube worden er leuke liedjes afgespeeld, denk hierbij aan liedjes zoals “de Hokie Pokie,” “Superman” en de “Nijntje dans.” Alle kinderen van alle leeftijden mogen lekker meebewegen en hebben de dansjes snel onder de knie.    

Ook kwam er een plan om tijdens het dansmoment gebruik te gaan maken van muziekinstrumenten. Op willekeurige dagen neemt de leidster van de Tijgers haar gitaar mee en worden er liedjes gezongen onder begeleiding van de gitaar. Dit vinden de kinderen reuze interessant! Helemaal als ze af en toe zelf een keer over de snaren mogen strijken om te horen wat voor geluid er uit de gitaar komt. Als de gitaar tevoorschijn komt, is het liedje “Cowboy Billy Boom” een groot favoriet. De kinderen mogen in dit liedje zelf aangeven op wat voor dier cowboy Billy Boom rijdt. Hier krijg je de leukste, maar ook meest fantasierijke dieren uit! :D Na al dat dansen en zingen zijn de kinderen even hun energie kwijt en kunnen ze lekker aan tafel voor het fruitmoment.