Geslaagde opvoering van toneelclub bij Saartje BSO ’t Zand

Op Saartje’s BSO ‘t Zand hebben we altijd een periode waar wij clubjes aanbieden. Deze keer konden de kinderen kiezen uit de volgende clubjes: koken, stoer en sport, kunst en toneel. 8 weken geleden begon de eerst lessen van het clubjes aanbod, de toneelclub was erg populair!

We beginnen de periode altijd met een proefles, zo kunnen de kinderen zelf kijken welk clubje ze leuk vinden, en 2 weken erna begint de echt les. Dit jaar was het toneelclubje een groot succes, veel kinderen hadden zich hiervoor opgeven. Helaas waren er maar een aantal plekken beschikbaar, maar gelukkig waren er  nog genoeg andere leuke clubjes om uit te kiezen. Tijdens toneel zijn er een paar verhalen waar je uit kan kiezen, dit jaar hebben de kinderen voor het verhaal ‘De jungle’ gekozen. Dit verhaal ging als volgt:

Er speelde 2 zusje buiten en opeens kwam er een meisje aan. Het meisje was in de jungle geweest en vertelde hier spannende verhalen over. De 2 zusje waren heel nieuwsgierig en besloten om samen met het meisje op zoek te gaan naar de jungle. Al snel hadden ze het gevonden en trokken de jungle in. Maar dan komen er tijgers aan die hun aanvallen. De politie en journalisten waren ondertussen al bezig met een zoektocht naar de kinderen. Ze kwamen net op tijd aan bij de jungle om de kinderen te redden en veilig thuis te brengen.  

De kinderen vonden het verhaal zo spannend! We hebben een rolverdeling gemaakt en besproken welke rekwisieten we gingen gebruiken. De eerste weken hebben we flink geoefend met de teksten en een mooi decorstuk gemaakt.

Afgelopen maandag, 23 november, was het dan zover! We hadden deze dag verschillende uitvoering ingepland; voor de kinderen, juffen en meesters van de BSO, maar ook voor de ouders zodat zij ook konden komen kijken. De kinderen waren die dag erg zenuwachtig, maar hebben een fantastische show neergezet!