Griezelen met Halloween bij Saartje BSO ’t Zand

Een paar weken geleden zaten de activiteiten medewerkers bij elkaar en vonden het een leuk idee om met de kinderen een spookavond te organiseren rond Halloween. Hier kwam veel bij kijken, maar de kinderen waren erg enthousiast! 

Al snel hadden we wat medewerkers opgetrommeld en zijn we gaan brainstormen. De locatie was al snel afgesproken; we gingen dit doen in het kinderdagverblijf en buiten rondom het gebouw. Natuurlijk zou het plaatsvinden net voor Halloween, op vrijdagavond 30 oktober. De voorbereidingen waren in volle gang, en eindelijk was de dag aangebroken.

30 kinderen hadden zich opgegeven voor deze spannende griezelavond, en de voorpret begon al dezelfde ochtend. Een school had een extra week vakantie, hierdoor was er nog extra ochtendopvang bij BSO ’t Zand. De kinderen waren zo enthousiast dat ze de hele middag vroegen wanneer het feestje (zoals ze het noemde) zou beginnen. Al snel werden de kinderen die niet bleven op de Halloweenavond opgehaald. De kinderen die wel bleven mochten helpen met het maken van het avondeten. Lekker knakworstjes met spaghetti koken en gezellig samen opeten.

Ondertussen werd beneden de boel versiert. Er kwamen enge geluiden uit de muziek-box, er werden spannende opdrachten klaargelegd voor in het donker, overal lagen spinnen en er schenen kleine lampjes. Er werd een spookhuis gebouwd! 

Het eerste groepje komt binnen! Ze lopen door het eerste lokaal en zien dat daar een opdracht ligt; ze moeten een skelet bouwen! Hierna zetten ze hun avontuur voort in de gang, waar een enge zuster hun lachend opwacht. De kinderen begonnen keihard te gillen! Maar de enge zuster had hun wel geholpen om het skelet te bouwen. Even later liepen de kinderen verder na het volgende lokaal met allemaal geluidjes, hier mochten ze puzzels maken. De volgende groep kwam ook binnen, maar zij bleven vooral gillen en zagen de opdrachten niet. Toen er iemand met een eng monster masker verscheen, en iedereen liet schrikken, rende het gillende groepje snel weg. Als laatste kwamen de oudere kinderen binnen en bleven stoer om zich heen kijken, maar eenmaal buiten begonnen ook zij al snel te gillen! Hier liep een enge weerwolf rond.

En zo eindigen we de dag met een enge film met natuurlijk popcorn erbij. Het was een geslaagde griezelavond voor iedereen!