Hutspot à la Saartje BSO de Flierefluiter

 

BSO de Flierefluiter is zich alweer aan het voorbereiden op de winter. En wat kan er natuurlijk niet missen in de winter? Een lekker bord met hutspot! Net even iets anders met zoete aardappel en gehaktballetjes. Oh wat was dat smullen. Alle bakjes waren leeg!

Wat heb je nodig? (4 pers)

1 kg zoete aardappel

1 kg hutspotgroenten

50 g ongezouten roomboter

1 schaal rundergehaktballetjes

20 g selderij

1 runderbouillontablet

300 ml kokend water

1 el bloem

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspot-groenten en eventueel zout in 20 min. gaar.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de selderij fijn. Laat de bouillontablet oplossen in het kokende water.
  • Neem de balletjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de bouillon toe, meng goed en laat 5 min. inkoken tot een jus. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.
  • Giet de aardappelen en hutspot-groenten af en stamp met de rest van de boter met de pureestamper tot stamppot. Schep de selderij erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen en jus erover. Serveer direct

Eet smakelijk!