In beweging bij Saartje’s BSO ‘t Zand

De medewerkers van Saartje BSO ’t Zand vinden het leuk om met de kinderen te knutselen, te koken en mee te spelen, maar wat we ook belangrijk vinden is bewegen! Lekker op de bank hangen met een boek, helemaal prima. Als je op één van de 8+ groepen zit mag je zelfs nog wel even gamen, maar chillen is nog véél fijner als je flink actief bent geweest. 

Bij locatie ‘t Zand pakken we het bewegen op de groepen op verschillende manieren aan. Zo danst juf Simone er vaak op los met de kinderen; De Pasapas en Fitlala schallen wekelijks uit de Vuurtoren. Ook bij de Woonboot doen de kinderen dagelijks een groepsspel waar heel wat beweging bij komt kijken. Zo spelen ze bijvoorbeeld tikkertje, lummelen, de vloer is lava en hoogplakkertje (een post-it zo hoog mogelijk op de dikke mat plakken). De kinderen van Wolkenkrabber, Boomhut, Vuurtoren en Woonboot hebben elke week 2 keer een half uurtje in de grote gymzaal. Er wordt dan naar hartenlust tegen elkaar geracet, kat-en-muisspel gespeeld of een nieuw spel uitgeprobeerd zoals honkbal. 

De 8+ groepen Fort, Honk, en Bunker zijn in de gymzaal of buiten in beweging; verschillende oefeningen en balspellen laat de harten van de kinderen sneller kloppen. Bunker-trefbal is een groot favoriet. Terwijl de jongens vooral aan het voetballen zijn, oefenen de meiden graag de nieuwste TikTok dansjes. 

Tijdens onze sportieve zomervakantie was bewegen de hoofdmoot. Tikspelletjes, balspellen, atletiek oefeningen – het kwam allemaal aanbod. In de laatste week werd er een superleuke dansworkshop georganiseerd, waar we allemaal werden uitgedaagd om onze beste moves te laten zien, en hadden we op onze locatie een voetbal- en hockey toernooi waar alle locaties aan mee mochten doen. Dat we veel met bewegen doen leidde tot het behalen van de 1e prijs! Daar zijn we natuurlijk erg trots op.