Kinderyoga bij Saartje Kinderdagverblijf De Flierefluiter

Bij KDV De Flierefluiter was het weer tijd voor de maandelijkse yogales. Dit keer was de les helemaal aangepast aan het thema herfst en de dieren die in het bos leven.

Als grote beren liepen we door het bos heen op zoek naar paddenstoelen. “Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen, zat kabouter spillebeen heen en weer te wippen. Krak zei toen de paddenstoel en met een diepe zucht, allebei de beentjes, hoepla in de lucht…….” en poef, alle kindjes op de grond met de benen in de lucht! Ook hebben we hierbij de beren een yoga-houding geleerd. Met een holle rug op handen en voeten rond lopen en grommen als echte beren. De kinderen waren hier super goed in! 

Alle dieren uit het bos deden mee! In het bos springen er ook kikkers rond. Kwak, kwak, alle kindjes waren veranderd in kikkers, de poes en de hond hebben we ook gedaan. Iedereen de ogen dicht en oh, opeens was er een dier verdwenen. Goed kijken, wat missen we? De egel is weg! Op de knieën, gebogen naar voren en allemaal heel zachtjes zijn, want egeltjes zijn in het echt ook heel stil. 

Daarna met de voetjes tegen elkaar in kleermakerszit en met de handjes over de voetjes heen – nu zijn de kinderen veranderd in vlinders. Iedereen mocht zijn eigen kleur kiezen, een rode, een blauwe, een zwarte…wat een mooie vlinders! Fladder, fladder, we fladderen allemaal rond.

Op het einde mocht iedereen zijn eigen kleedje pakken. Lekker even liggen en helemaal zen worden. Niet te lang de oogjes dicht hè, zo meteen vallen we in slaap, haha. De benen recht en de handen helemaal boven onze hoofden, hoog in de lucht tot aan de maan en de zon ook al is die vandaag helaas nergens te bekennen. Rek en strek en iedereen is weer helemaal zen.

 Wat fijn dat we elke maand een yogales krijgen. De kinderen genieten er allemaal van en zijn weer helemaal klaar voor de rest van de dag.