Modderpret bij Saartje de Flierefluiter

Op maandag 29 juni 2020 deden KDV en BSO de Flierefluiter mee aan Nationale ModderDag: dé dag waarop kinderen alles ontdekken over modder. Bijvoorbeeld hoe je ermee kunt spelen. Tijdens Modderdag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien.

Vies worden mag! Als kinderen lekker kunnen aanmodderen, neemt de kwaliteit van hun spel toe. We vroegen aan ouders om schone kleding mee te geven en de kinderen met kleding te brengen dat vies mocht worden. 

De leidsters van het kinderdagverblijf hebben in de ochtend alles klaar gezet in de tuin. Er werden meerdere hoeken ingericht en een groot zeil neergelegd waarop modder werd gemaakt. Daarop kwam nog een glijbaan te staan. In de buitenkeuken stonden potten en pannen en een grote bak met modder. Bij het krijtbord op de muur stond ook een grote bak met modder en kwasten, daar mochten de kinderen op het bord verven en een modder kunstwerk maken op een canvasdoek. 

Om 9 uur gingen we naar buiten. De kinderen en de leidsters hadden er veel zin in! Toen we buiten kwamen keken de kinderen eerst even wat ze waar konden doen. Sommige kinderen gingen al snel met hun voeten door de modder lopen, andere keken eerst even wat ze er nou precies mee konden doen. Voelen met je handen en voeten was echt een hele ontdekking! Groot en klein, iedereen deed mee. 

In de buitenkeuken werden lekkere moddertaarten gebakken en het glijden over de glijbaan was favoriet bij veel kinderen. In de modder terecht komen en heerlijk er doorheen rollen, wat een pret!

De BSO kinderen hebben ook heel leuk meegedaan aan modderdag. Ze hadden hun badkleding aan en speelden met de tuinslang bij de zandbak en zo ontstond er een grote modderbak. Ze bouwden grote modder kastelen en hadden veel plezier. Later wilde 6 kinderen wel een speciaal modder masker op hun gezicht proberen. Dat ziet er lekker ontspannen uit, maar het echt op je gezicht hebben is toch best een raar gevoel. Het was een geslaagde modderdag!