Sinterklaasweek bij Saartje KDV ’t Weiland

Dit jaar verliep Sinterklaas niet zoals het elk jaar doet, want door corona kon Sinterklaas helaas niet langs komen met zijn Pieten. Daarom hebben we bij ’t Weiland de hele week super gave activiteiten gepland staan en hadden de Pieten gelukkig nog wel wat lekkers en een cadeautje achter gelaten voor alle kinderen.

We hadden een Sinterklaas blotevoetenpad. Daarin konden we met onze blote voeten voelen aan de baard van Sinterklaas, de veren van de muts van Piet, het stro en koude wortels van het paard. Dat voelt gek! De watten blijven aan je tenen hangen en de veertjes kriebelen.

Ook hebben we Pietengym gedaan. Rondje om de tafel galopperen met het paard, lopen over een glad dak, springen van dakpan naar dakpan, koprol op de mat en een cadeautje door de schoorsteen gooien. Super knappe kinderen die beloond werden met een Pietendiploma!

We hebben onze voorletter geschreven met pepernoten, pepernoten bingo gespeeld, maskers gemaakt, pepernoten gebakken en onszelf als hulp Pieten geschminkt. De grote kinderen hebben allerlei mooie 3+ werkjes gemaakt. Wat een super leuke week, en hij is nog niet voorbij!